Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

woensdag 6 januari 2010

2 januari - Goofies

Wind : Zuidwest 3-4


Onder een hemelsblauwe hemel vertrokken we om 8 uur 's morgens naar Colijnsplaat. Het beloofde een prachtige zeildag te worden.
Maar helaas, toen we Nederland binnenreden begon het toch wel enorm hard te sneeuwen!
In no time lag er wel zo'n 5 à 10 centimeter sneeuw op het wegdek.
We hoopten dat al onze bemanningsleden er tijdig konden geraken in dit weer!
Ook deze keer vervolledigde François Vroon onze gelederen.
Ook Tom De Jonghe van de DJ ( J80) kwam vandaag bij ons aan boord, evenals een vriend van Piet, Charles Devos!
Onze mediavrouw, Marloes, was ook weer van de partij. Ze heeft zo'n 450 plaatjes geschoten van de andere deelnemende boten!
In Colijnsplaat bood de besneeuwde jachthaven en de jachten werkelijk een magnifiek zicht.
Maar sneeuw betekent naast sneeuwpoppen maken ook hard werken!
We moesten dus al die sneeuw van het dek schrapen.
Met borstels en emmers water in de hand gingen we aan de slag. Een halfuur ( en een sneeuwpop) later was het dek weer sneeuwvrij.
Op de briefing kregen we te horen dat het een vrij kort parcours ging worden.
De meeste deelnemers vonden dit niet erg, het was buiten echt wel koud.
Het eerste rak bracht ons gewoontetrouw weer naar de R22 ( aan Neeltje Jans).
Weer was het juist weer niet scherp aan de wind, het was jammer genoeg dus geen kruisrak.
Na de R22 mochten we een klein stukje op spi, naar een ton die een mijl of 2 verder lag.
Na de R22 nogmaals gerond te hebben mochten we ons terug naar Colijnsplaat begeven.
Dit rak was ook weer spinakkerrak, waarbij we onze tweede positie konden verstevigen.
De Playstation 4 was ons weer voorgebleven. Die Hanse 400 is echt wel snel!
Maar deze keer konden we de Annapolis ( Salona 40) achter ons laten, evenals de Achiroe, één van onze andere geduchte concurrenten.
Het voorlaatste rak werd dan een goed lang spinnakerrak. Ideaal voor de Shamrock dus!
Zo konden we nog wat inlopen op de Playstation 4, die het peloton leidde. We naderde op 1 à 2 minuten, maar dit was uiteraard niet genoeg voor de overwinning.
Maar helaas was er ook een gewonde aan boord! Onze pianist, Frank Van Den Berghe, had bij het dit rak een winchhendel tegen zijn duim gekregen. Het verdict van de schipper/chirurg luidde als volgt: een gescheurd duimligament! Gelukkig voor Frank verzachtte de koude de pijn een beetje!
Uiteindelijk zijn we dan op een minuutje van de Playstation 4 geëindigd.
De Goofies van januari was dus wederom een succesverhaal ( lees: binnen de top 10 eindigen) voor de Shamrock!


Op rating zijn we dan uiteindelijk 7de geworden. Bert Jansen en zijn Prince de Petarq zijn de verdiende winnaars geworden.
In de tussenstand staan we momenteel op de 8ste plaats. De Playstation 4 staat momenteel op nummer 1 gevolgd de door de Prince de Petarq. De Crossroads ( winnaar van vorig jaar) staat momenteel op een 3de stek.


Het team :
Wim Vandesande: schipper; Piet Smet: Coach; Frank Van Den Berghe: piano; François Vroon: genuatrim; Johan Veys: Genua/spitrim; Tom De Jonghe: grootzeiltrim; Charles Devos: pit; Benoït Liessens: mastman; Elien Hectors: voordek; Marloes Swinkels: media




Foto's : http://picasaweb.google.be/wim.vandesande1/100102Goofies4?feat=directlink ( zo'n 450 stuks ! )


Foto's van de ploeg : http://picasaweb.google.be/wim.vandesande1/100102Goofies4ploeg?feat=directlink#


Foto's van de Shamrock: http://picasaweb.google.be/wim.vandesande1/100102Goofies4Shamrock#


Filmpje :
http://www.youtube.com/watch?v=iTE_buAnmJQ





The making of ...


Onze nieuwe mascotte !





Een opgeluchte voordekster na 2 foutloze spihoists!





Een zéér gelukkige schipper!





Onze pianist Frank



François Vroon en onze coach, Piet Smet




Keep up the good work !

7 opmerkingen:

Johan zei

Hey webmaster(es),

Je bent vlot op dreef met je verslaggeving. Shamrocksailing wordt binnen de kortste keren de referentie-blogspot die ons op de hoogte houdt van het wedstrijdzeilen op Wester-, Oosterschelde en Noordzee. Hij groeit elke week met meer topics, gadgets en links.
De achtergrondinformatie en talrijke (!) actiefoto's maken het een volt te lezen naslagwerk voor alle Shamrockers en gelijkgezinde (wedstrijd-)zeilfanaten.

Johan.

P.S.: De 2 laatste links leiden naar slechts één foto en dan moet je even terugklikken naar de albums van Wim. Kan je even nakijken of je niet een directe link naar het album ipv naar een foto kan leggen zoals je doet met de eerste link?

Anoniem zei

De blog is GEWELDIG...hoewel ik er de laatste twee keer niet ben bijgeweest heb ik alles online kunnen volgen. Proficiat Elien SUPER+. Wat denk je van een rubriek 'boat of the month' zoals bij yachting world...telkens de spotlight op 1 van onze concurenten ,boot en team...dus geen bespreking van onbereikbaar dure racers maar wel van de boten die we elke keer tegenkomen in onze gezellige ongemeten met hun visie op het gebeuren...dit lijkt me echt iets voor jouw, gezien ook je networking talenten...?
groetjes
karel

Anoniem zei

Zeer Goed idee van de Karel

Iedere maand een tegensterver team in de spotlight! Met foto's van de ploegleden en hun achtergrond. Waar komen ze vandaan? Wat doen ze? reportage a la Jambers....

Anoniem zei

Super! De shamrockblog groeit; de agenda, de verslaggeving van de wedstrijden, boot van de maand, foto's & filmpjes, etc. Suggestie: plaats ook nog de link naar de wedstrijduitslagen van de goofies op onze blog. Doe zo voort. Filip

Johan zei

Filip,

We hadden blijkbaar hetzelfde idee. In plaats van een link naar de uitslagenpagina van de Goofies heb ik een apart bestandje gemaakt. Dat geeft niet enkel een overzicht van de uitslag van de wedstrijden tot nu toe, maar ook de voorlopige tussenstand (we zijn 8e). Ook heb ik een berekening gemaakt, mbt de gehanteerde rating, om te bepalen met hoeveel minuten we per uur onze concurrenten moeten overtroeven (we zijn de 5e snelste boot).
Ik denk wel dat het kortelings op de site zal verschijnen, maar de webmaster is zich (hopelijk) nu op haar examens aan't concentreren.

Johan.

Anoniem zei

he Johan,
Zo kunnen we de normale teleurstelling al op voorhand verwerken ...

Anoniem zei

he Johan,
Zo kunnen we de normale teleurstelling al op voorhand verwerken ... alle gekheid op een stokje, dit lijkt me wel handig om te weten hoe we er min of meer aan toe zijn. Misschien kunnen we een kort lijstje maken van onze voornaamste concurrenten en dit bijvoorbeeld op de 'tewatergelaten' tacktick plaats plakken. Dan zijn we Taktisch bezig he...we kunnen er het frame van een tacktick instrument rondtekenen en dan hebben wij precies een echte real time race analisor.
grts karel