Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zondag 14 maart 2010

training op 13 maart 2010

Beste Shamrockers

gisteren zijn Karel,Elien en Christian gaan trainen. De ploeg werd aangevuld met een aantal guest appearences: Oud gediende Nicolas Lens was van de partij en maakte een bijzonder goede beurt volgens Elien: we hopen dat we binnenkort Nicolas nog dikwijls aan boord mogen begroeten: Deltaweek? Tevens voer voor de eerste maal Mathijs mee. Karel verteld me dat Mathijs een reeds zeer ervaren zeiler is en dat hij alle posities vlot te baas kon. Mathijs staat reeds op de doodle voor de Deltaweek! Verder vulde Stijn, de voordekker  van Harfang de ploeg aan waarvoor dank!

Tijdens de training kwamen zij het 'babes team' van de Achiroe tegen. In het geheim bereiden zij een all female campagne voor: dat wordt sidderen en beven voor ons mansvolk! Het begint gelukkig al goed want zij waren zo vriendelijk om enkele foto's van de sham te nemen. Thanks Girls!

Hoewel er op heel de oosterschelde maar twee boten voeren waren ze blijkbaar toch in staat om bijna een aanvaring te hebben. Tijdens een plots uitwijkmanoeuvre waarbij er door de Sham hard werd afgevallen ( zonder de grootschot te lossen boys, denk daar aan!) brak het middenste want aan stuurboord op 1meter van het dek. Enfin dan hebben we tenminse weer iets om ons hoofd over te breken: hoe kunnen we dat zoveel mogelijk zelf te repareren. Ik neem aan dat stap 1 het verwijderen van het kapotte want is. Maar hoe hecht die aan op de mast? Kunnen we de terminal daar vlot losmaken? En hoe zit dat benedendeks , kunnen we de spanschoeven vlot loskrijgen? Stap2 is dan enen nieuw want laten maken. Waar en bij wie? Kunnen ze een dergelijke rod (Rodrigging)5 of 6 mm ook laten eindigen met de juiste terminal? Hopelijk moeten ze niet weten wat voor mast er op onze boot staat wat ik zou het niet weten. Bij stap 3: installatie van het nieuwe want moet die door het dek kunnen gestoken worden met de spanschroef er aan: hoe moet dat gaan? De Klus moet gelaard zijn voor de volgende Goofies.

Groetjes

Wim




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Merci voor de prachtige zeildag! Prachtige boot en zeer leerzaam. Heb er van genoten en zie al uit naar de volgende keer.

Mathijs

Anoniem zei

De oudgediende die volgens Elien een heel goeie beurt heeft gedaan meld zich voor de delta week van zaterdag tot dinsdag, want vertrekt woensdag op vakantie :) Als er voor de andere wedstrijden die niet tijdens de examens vallen nog plaatsen vrijkomen zou ik ook heel graag komen meezeilen!
Vele groeten
Nicolas

de Prince zei

Al eens met UK Sails/Lefebvre gebeld? Ik zou iemand de mast insturen om een foto te nemen van de mast-terminal en die naar hen opsturen. Dan weet je meteen of allse voorradig is. Laat ons op 3 april aub niet alleen om de Playstation in te pakken...

Unknown zei

Hopelijk geraakt alles opgelost tegen de laatste Goofies, zou zonde zijn!

Wild Thing zei

Bij ons gaat er ook elke keer wel iets stuk. Een afgebroken want hebben we gelukkig nog niet gehad.
Bij elke herstelling leer je wel je boot wat beter, als dat een opsteker mag zijn.

We rekenen erop jullie bij de laatste Goofie te zien.
Erik

Fan H zei

Na,Funkstille in der Shamrockblog Redation!Hoffentlich ist dem Kapitän Wim mit seines Papa Hilfe die Reparatur zeitig geglückt.Ansonsten muss sicher die ganze Crew Samstag sehr sehr früh aus den Federen um die letzte Hand anzulegen.Bin gespannt auf das Resultat am 3.April u. Photos.Drücke die Daumen. Ciao

Fan H zei

Proficiat,Shamrockcrew für das erzielte Resultat Samstag bei der Race.Hat die Crew sicher noch in ihren Pausbacken blasen müssen um die finish Linie zu erreichen.Ja,ja der Wind!Das erzielte gesamt Resultat Ihrer "Goofen" races kann sich auch sehen lassen. Grüsse