Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

woensdag 9 december 2009

5 december - GoofiesWind : Zuid 4

Op 5 december vond er weer een Goofiesrace plaats, onze tweede Goofies van ons winterseizoen 09 - 10.
Het resultaat van de vorige Goofies ( 7 november) was wat tegengevallen.
We behaalden slechts een 14de plaats ( van de ongeveer 30 boten ), ondanks het feit dat we als derde over de lijn kwamen achter de Annapolis (Salona 40 ) en de Snelle Vliet ( Dynamic 43 ).
Vandaag hoopten we dus op een iets beter resultaat.
MAAR vandaag werden ook onze nieuwe genua's afgeleverd. Een UK Matrix genua 2 en 3.
Echt mooie zeilen.
Eens de zeilen aan boord waren hebben we ze eens omhoog gehesen in onze tufluf ( waar we met de oude genua's soms problemen mee hadden) om te zien of ze pasten. En ze pasten natuurlijk perfect !
Vandaag hadden we ook het genoegen om François Vroon welkom te heten aan boord. François zeilt zelf met een one - tonner " Lodevie" en is  een zéér goede en ervaren zeiler.
Om 11 uur werdt het dan tijd om naar de briefing te gaan. Onze schipper hoopte op een iets ander parcours dan de vorige Goofies. Die telde nogal veel half/ruimewindse rakken en dat is niet onze Shamrock zijn ding.
Geef ons maar hoog aan de wind en veel spinakkeren ! Ook was het een vrij lange baan. 2 keer naar de Neeltje Jans heen en weer.
Ook deze baan bleek weer zoiets gelijkaardig te worden, alleen iets korter. Er zat maar 1 spinnakerrak en eén klein aan de windsrak in het parcours .
Om 12u30 vondt dan de start voor de ongemeten > 10m plaats. We waren bijna als eerste over de startlijn, dankzij onze coach Piet Smet. Die leerde ons dat je best voor de start op de startlijn blijft door heel te tijd te zigzaggen voor de startlijn. Dit manoeuvre is ook verwarrend voor je concurrenten, ze gaan zich afvragen : gaan ze boven starten of van onder?
Onze start verliep dus uitstekend, we moesten alleen de Annapolis, de Zwerver en de Playstation 4 laten voorgaan.
Ook onze nieuwe genua 2 stond prachtig en de trimmers waren zéér tevreden met het zeil. Ook de voordekker was tevreden met een zeil dat vlot in en uit de tufluf schoof.
Het eerste rak was halve wind richting Neeltje Jans. Halverwege lieten we de Zwerver achter ons, maar bleef de Achiroe in ons kielzog. Eens bij de ton aangekomen, hebben we direct de spi gehesen voor een kort maar leuk spinakkerrakje.
En dan, eindelijk nog eens een aan de windsrak. Hierbij liepen we veel in op onze concurrenten. De Annapolis en de Playstation 4 waren spijtig genoeg toch iets te ver om in te halen, maar we konden toch iets uitlopen op de Achiroe en de Ventura ( Dehler 36 ) .
De Ventura heeft ons uiteindelijk nog ingehaald op voorlaatste rak en zo zijn we dan als vierde over de lijn gekomen, achter de Ventura en voor de Achiroe.

Het was dus weer een geslaagde wedstrijd voor het team ! Zoals Piet op de debriefing zei, alles begint vlotter en vlotter te lopen en we maken steeds minder fouten.

Het team :
Wim Vandesande : Schipper / stuurman; Piet Smet : Coach, tacktiek; Karel Vandesande: genuatrim/spitrim; Benoit Liessens: genuatrim; Daan Van Noten: bakstagen; Wouter De Tavernier: grootzeiltrim; Alexander Smet: piano; Marloes Swinkels: mediavrouw; Christaan Monos: mast; Elien Hectors: voordek

Uitslag : 4de over de lijn, 10de op rating.Bedankt, team !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Elien:

Fantastisch werk: je steekt er echt je latijn in en dat wordt dan ook ten volle geaprecieerd door je schipper. De artiekels zijn vlot geschreven en zitten vol ludieke opmerkingen en annekdotes. Toen je zaterdag zei dat je site ging updaten dacht ik: weer een die me dat komt vertellen. Het verschil is: Jij doet het!! Fijn dat ik altijd op je kan rekenen Elien: SUPER!

Je Schipper Wim

Anoniem zei

hoi Elien
Prima gedaan. Je kan ook een extra auteur aanmaken (met foto) zodat ik niet ga lopen met alle eer voor de artiekels he...
Lukt dit niet verander die van mij maar.
keep it up, ik weet dat er veel werk in kruipt dus veel goei moed he.
karel

Katrien zei

Per toeval op deze site terecht gekomen....
Mooie site en toffe artikels Elien !

Groetjes,
Katrien en de rest van het Achiroe team