Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

vrijdag 9 april 2010

Beste Shamrockers, ziehier mijn allereerste bericht op de Shamrock-site als beheerder. Dank aan Elien om mij toe te laten als beheerder; het is een goed gevoel en ik heb er weinig voor moeten doen. Ik zou mijn eerste bericht willen wijden aan de ploeg van afgelopen zaterdag, de laatste Goofies van 2010. Nog nooit liep het zo gesmeerd aan boord van de shamrock. Ik denk dat dit met een aantal zaken te maken heeft: de ploeg bestond voor de eerste keer uit allemaal mensen die al ettelijke keren met de sham zijn meegevaren; iedereen kent de boot en dat werpt zijn vruchten af. Ten tweede was het weer perfekt geschikt voor ons: niet te veel wind zodat we tijdens elk maneuver de zaken perfekt onder controle hadden. Tenslotte waren de aanwezigheid van Francois Vroon en zijn zoon Tom doorslaggevend; in alle rust coachten zij ons overal doorheen: merci guys!




Graag wens ik iedereen nog eens in de bloemetjes zetten:

We zullen beginnen met Frank:
Deze Premium Gold member heeft er voor gezorgd (samen met Karel voor de demontage en Benoit voor de montage) dat ons want op tijd is klaar geraakt. Hij is degene die steeds (samen met Johan) naar de briefing gaat en nadien meticuleus de baan uittekent op een geplastificeerde A3 en ons de baan doorbrieft voor we vetrekken. Tijdens de wedstrijd is Frank dedicated navigator en bakstagman. Frank was er bij van in het prille begin van de Shamrock en heeft er zonder twijfel de meeste Shamrock-uurtjes op zitten: Merci Frank! Helaas Frank gaat niet mee naar Cowes maar heeft nog tijd om van gedacht te veranderen.

We gaan verder met Elien:

Deze jonge dame behoeft weinig toelichting me dunk: ze is reeds genoegzaam in het milieu gekend als onze toegewijdde voordekster en dito Public Relations Manager. Zoals Amy Mc Donald in de reclamespot voor de lancering van MnM op zn scottish zij: 'Need I say more??' Ze gaat trouwens mee naar cowes en zal daar de tijd van haar leven beleven.

Benoit:
Vaart nog maar een seizoen bij ons (en leerde nog niet veel langer ervoor zeilen) maar ontpopte zich tot een zeer betrouwbare en stressbestendige voordekker: een sleutelpositie. Benoit gaat mee naar cowes en zal daar de tijd van zijn leven beleven.
ChristianZonder meer de snelste kerel aan boord. If you have a problem on board the sham; call Christian! Meer spanning op de grootzeilval tijdens de tack, de spival klaarmaken voor de drop.... Zoals Christian tekeer gaat op de piano: zelden gezien en een streling voor het oog. Ook Christian gaat mee naar Cowes en zal daar de tijd van zijn leven beleven.
Johan

Johan werd opgeleid door Nonkel Luk en is Yachtman met grote onderscheiding. Hij is all round inzetbaar: Mast, genuatrim en grootzeil; telkens met brio! Johan kan niet mee naar Cowes owv zijn werk alhoewel een goed gesprek met de werkgever misschien wonderen kan doen!

Karel:

Zonder Karel was er geen sham. Hij is degene die mij die in mij de passie voor de X-yacht one ton heeft wakker gemaakt, en maar goed ook. Hij is de second in command en behaalde met de sham al de beste resultaten ooit. Ik ben er nog steeds op uit om die vierde plaats in de goofies van november 2008-2009 te verbeteren.

Thomas

Thomas is zonder twijfel de meest getalenteerde zeiler aan boord. Zijn intelligentie gekoppeld aan een ingebouwde zoekmachine voor alles wat zeilen op het internet betreft maken van deze gast een wandelende zeilen-kennisbank. Thomas is op alle posities inzetbaar en als schipper kan je dan gerust zijn dat zijn funktie 100 procent correct wordt uitgevoerd. Helaas heeft Thomas beslist om niet mee naar Cowes te gaan MAAR: we hebben nog enkele maanden de tijd om de oren van zijn kop te zagen zodat hij zijn beslissing herziet.

Marloes
Een heel Goofies seizoen lang heeft Marloes Voor de Foto's gezorgd en dankzij haar hebben we telkens een 200 tal foto's van de wedstrijd op clubracer gezet. Het is de bedoeling dat Marloes nu stilletjes aan ingeschakeld wordt voor het echte werk! Marloes heeft komt ook mee naar cowes.
Filip
Naast Bankdirecteur en familyman ook een prima genua en grootzeiltrimmer. Filip klaagt nooit en wil er steeds voor gaan. Hij kent de sham ondertussen op zijn duimpje en is enorm leergierig. Het begrip one trial learning is op hem van toepassing: 1 keer tonen en hij kent het. Staat nog niet op de lijst van Cowes maar kan misschien zijn vrouw en kinderen meenemen?

Marleen:

Deze zeilbabe kwam bij ons terecht dankzij Francois. Heb zelden zulk een ervaren en competente zeilster ontmoet: genua,spi,timing voor de start: ze kent het! Heb jij al eens over Cowes nagedacht?
Francois:
Een dergelijk zeilmonument aan boord hebben is voor mij een hele eer. Tijdens de reeks bracht hij de trim van de sham op niveau en inderdaad tijdens de laatse wedstrijd stond hij aan het roer en met spetterend resultaat! Samen met zijn zoon Tom werd op rustige wijze de tacktiek bepaald, a la: wat gaan we doen pa? Dippen of tacken? We waren in goede handen, dat was van in begin duidelijk. Moest Francois nu eens meegaan naar Cowes dan konden we op onze beiden oren slapen; samen met Bert Janssen (die ook meegaat, skipper van de Prince de Petrarcq en de Halfmoon, genomineerde voor belgisch wedstrijdorganisator van het jaar (heeft hij dat nu gewonnen eigenlijk?) )zou dat een machtige afterguard zijn.

Tom



Tom Vroon is voordekker op Formidable en heeft een zeil-CV om u tegen te zeggen. Het zou me niets verbazen moesten we Tom ooit aan boord van een Volvo Ocean schip aan het werk zien en dat is ook zijn ambitie. Op een rsutige manier coachte hij Elien (op de foto zijn ze nog efkes de gijp aan het 'doornemen') en Benoit door de maneuvers: nog nooit ging alles zo vlot op dat voordek! Het was ook mooi om te zien hoe goed hij met zijn Pa kon samenwerken. Als Vader moet je toch wel extra fier zijn op zo ne kerel! Ik hoop dat het ooit met een van mijn dochters ook zo ver komt.

Zo, hopelijk ben ik niemand vergeten.
Een van de volgende dagen zal ik de mensen belichten die er deze keer niet bij waren maar in het verleden ook een belangrijke bijdrage aan de ploeg hebben geleverd. Blijven lezen dus
Hier nog een picasa met foto's van de ploeg tijdens de laatste goofies
Groetjes en bedankt allemaal
Wim

5 opmerkingen:

Fan H zei

Toll die Shamrockcrew im Rampnlicht zu setzen! Wer setzt den nun den Kapitän im Rampenlicht???
Grüsse

Anoniem zei

Wauw, wat een mooi eerbetoon aan de bemanning.
Anderzijds kan ik van jou zeggen dat zonder jouw gedrevenheid en je aanstekelijk enthousiasme je niet dit dreamteam (hum, hum wij dus) kon samengesteld krijgen.
Altijd op zoek naar technische verbeteringen (zeilen, tacticks, ...), methodes om onze maneuvers te optimaliseren, coaching door Piet, etc. Elke zeilactie wordt bovendien nog eens op foto vastgelegd om later van te kunnen nagenieten. Op deze manier kan je op ons engagement rekenen. Misschien moeten we ook eens een apres-sail-activiteit organiseren. Gewoonweg eens gaan eten of een pintje pakken na het zeilen. Dit spreken we op voorhand af zodat na de zeildag niet iedereen onmiddellijk naar huis moet.
Tot op de Shamrock.
Filip

Johan zei

Wim,

Bedankt voor de mooie woorden.

Het doet inderdaad wel pijn om niet me te kunnen naar het zeilmekka van West-Europa deze zomer.
Maar om toch deel te kunnen uitmaken van het grotere geheel heb ik me alvast op de doodle ingeschreven om ervoor te zorgen dat de Shamrock IRC-gemeten raakt.
Voorlopig zijn we maar met 3'n, dus als er nog mensen mee kunnen vanaf 23 april, dan kunnen we nog wat zeezeilen.

Johan.

P.S.: Hoe zit het met jouw examen yachtman van vorige week? Reeds enige pronostiek?

wim zei

Beste Filip: een zeer goed idee!
Weet dat de charity cup en de X-yacht cup beide evenementen zijn waarbij we de zaterdagavond in goes of wemeldinge blijven: er kan dan geapreszeilt worden a volontee!

Beste Johan: merci voor de meting.
Ondanks een slechte beurt bij Kapitein Smet die mij serieus uit mijn lood sloeg ben ik toch geslaagd met onderschieding op mijn examen yachtman....jullie mogen mij dan dan ook voortaan aanspreken met commandant ipv kapitein! (voor alle duidelijkheid dit is een grap (dat van die commandat))

Fan H zei

Hallo
Kommandant Wim!!!
Proficiat mit Ihrem erzieltem gutem
Examen. Grüsse