Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

vrijdag 23 april 2010

ORC meting en IRC meteing

Beste Shamrockers;

Woensdagnamiddag 21-4-2010 heeft de ORC meting plaatsgegrepen.
De Beedigd ORC meter, de heer Henk Botterweg heeft meticuleus de Shamrock en zijn zeilen opgemeten. Frak VDB en mezelf moesten daarvoor al de zeilen van boord sleuren, daarna op een grasveld uitrollen. Henk deed daarna zijn metingen en tenslotte moesten we alles weer inpakken en aan boord leggen. A hard days work, indeed. Och, als het maar voor de goei zaak ist hee! Hopelijk weten we volgende week de uitslag: spannend.Zie hieronder enkele foto's van de werken.

Zaterdag 24-4-2010 vindt dan een IRC meting plaats in zeebrugge. Terwijl ik dit schrijf zijn Karel,Christian,Johan en Nonkel Luc bij nacht het Kanaal van walcheren (berucht voor zijn 2 sluizen en ontelbare bruggen) aan het trotseren om dan na een korte verpozing bij het eerste licht de oversteek van Vlissingen naar zeebrugge te wagen om daar tegen 1000u te arriveren. Dan moeten we de boot helemaal leeg maken. Mezelf en Francois zullen helpen. Rond 11.15 gaat de boot aan de haak (hij wordt gewogen) hopelijk rest de meter nadien nog tijd om nog een aantal metingen aan de romp te doen: overhang, diepte...
Ik ga proberen om de zeilen niet nog eens te moeten laten meten. We zullen zien. Zo dit alles op tijd klaar is kan er mogelijk nog eventjes zee gekozen worden. Morgen meer hierover.

1 opmerking:

Fan H zei

Wauw welch eine präzise Sache die
ORC Messung. Glücklich war ja tolles Wetter.Nun viel Glück bei der Internationalen Messung IRC ("endorsed")
Ciao