Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zaterdag 31 juli 2010

COWES 2010 DELIVERY DEEL 3











Beste Shamrockers,








op woensdag 28 juli werd de laaste etappe ingezet. Fokko, onze toptrimmer, kwam me oppikken in geel. Daarna ging het richting Antwerpen alwaar toptackticus Bert Jansen werd opgepikt. Tenslotte nog topvoordekker Christian Monos ter hoogte van brugge. De Ferry calais dover deed er nog geen 40 minuten over waar de sham enkele dagen voordien 3u voor nodig had.




Rond 1900 aankomst in Eastbourne. Na een dinertje werden plannen voor de volgende dag gesmeed. Ideaal voor de stroming was om 0200 uit tevaren, uiteindelijk gingen we voor 4.30.




Eerst veel wind voor Beachy head en daarna tegen stroom en wind naar selsey bill. Er stond zo een 15 knopen wind en veel golfslag. Met de geua 3 en rif in het grootzeil konden we de sham toch onder controle houden. Toen we de solent binnen liepen stond er minder wind en werd het echt aangenaam. Toen we tussen No mans Land Fort en Horse Mans land Fort doorvoeren wisten we het: eindelijk de sham op de solent. Na al de voorbereidingen kon de deelname aan Cowes week 2010 ons niet meer ontglippen. Vooral het aanmeren aan Shepards Wharf met als buren BMW oracle en Origin gaf vertrouwen.S'avonds betrokken we onze twee huisjes. Fokko vertelde ons dat hij op al zijn deelnames van Cowes nog nooit zo dicht bij de boot gezeten heeft en nog nooit zo een net huisje gehad heeft. Al bakken we er dan niks van tijdens de wedstrijd dan hebben we tenminste goed gelogeerd gehad.



Geen opmerkingen: