Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zaterdag 17 juli 2010

DELTAWEEK 2010







Met een week vertraging volgen hier een paar verslagjes van de deltaweek.



Ik ga proberen iedere dag een verslagje te maken van 1 dag deltaweek. Ik kan al wel verklappen dat het een fantastische week was met ongelooflijk mooi weer en prachtige zeiletappes!






Het avontuur begon op donderdagavond 1 juli. Na gewerkt te hebben tot 1800 onmiddellijk door naar Kortgene. Nicolas Lens werd opgepikt aan de autostrade en Mathijs vervoegde ons aan het station in Goes. Het was een stralende dag en in kortgene zat Elien al te wachten op de Sham. Na nog wat voorbereiding konden we rond 2200u uitvaren door de zandkreeksluis richting oosterschelde-keeten-mastgat-zijpe om op tijd aan de kraammersluisen aan te komen waar de volgende dag de start van de aanbrengrace zou beginnen. Op de oosterschelde stond eerst maar een knoop of 5 wind maar het team was dermate gemotiveerd om te zeilen zodat toch maar gehesen werd. Het werd donker en de windtrok een beetje aan naar een knoop of 8 NW. Eerst dus opkruisen naar de zeelandbrug. Daarna werd de spi gehesen (in de pikkedonker). Eerst was het plat voor het laken maar naarmate we keeten in voeren (navigatie op gps!) werd het meer een meer full reach: ondertussen 15 kopen schijnbare wind in de donker! Na een tumultueuze drop waarbij de spi op gegeven ogenblik op 100m hoog in de lucht hing als een kite kon de spi toch zonde brokken binnengehaald worden. Daarna kwam de volle maan te voorschijn en konden we met een knoop of 8 zalig opkruisen in mastgat en zijpe. Nicolas Lens had een Flesje Chablis meegebracht: het werd dus nachtelijk champaign sailing: zalig! Rond 3u snachts kamen we ter plaatse en legden we aan voor de yachtensluis van de krammer. Het was een heel warme nacht maar aan boord van de sham was het zalig cool.






Geen opmerkingen: