Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

woensdag 4 augustus 2010

COWES WEEK : DAY 3


Beste Shamrockers 

Vandaag begon de dag met erg weinig wind. De organisatie besloot daarom van de wedstrijd 2u uit te stellen. Daarna moesten we een Commitee boot volgen die wel drie verschillende posities in nam vooraleer het tot een start kwam . We bezochten in het zog van de commiteeboot samen met een tweehonderdtal andere deelnemers de aanloop naar Beaulieu , daarna een positie aan de andere zijde van de solent halverwege Yarmouth en tenslotte weer eens oversteken naar de andere kant. Daar aangekomen stond er weer een mooi westenwindje van 15 knopen. Toch bleef de organisatie maar twijfelen voor de start en kregen we nog de IRC 1 vloot door ons startgebied: leuk om Tonnerre de Breskens en Crusader (een 12 meter) vlak bij ons te zien peelen! Eindelijk rond 1500 dan toch nog een start: een korte upwind –downwind met 3 lusjes. Omdat we dus al de hele zaten te wachten stond iedereen van de ploeg op scherp: de handling ging goed en de afterguard haalde alles uit de kast. We eindigden onder spi voor de Royal Yacht Squadron: zoals je het op de voorpagina van de yachting World ziet! Ook de uitslag was een opsteker: 8e plaats van de 33: niet slecht.

Greetings from Cowes !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Great !
en proficiat aan de bemanning van
de Sham.

groetjes
Jean (die al terug aan het werken is en op jullie denkt... !)

Anoniem zei

Daar zit een duidelijk stijgende lijn in, goed bezig mannen, hou het zo vol!

Ook in Maastricht wordt helaas weer gewoon gewerkt momenteel.

Groeten,
Mathijs

Achiroe zei

Proficiat met die resultaten.
Ik veronderstel dat de neus van Wim inmiddels een permanente krul heeft.

Groetjes,
Marc (vanachter zijn bureau)