Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

vrijdag 6 augustus 2010

COWES WEEK: DAY 7

Vandaag de laatste wedstrijddag die meetelt voor het klassement. In de General Ranking staan we 12e van de 36. Met 59 punten. Voor ons staan Steady Barker met 54 punten en White Knight of Wessex met 51 punten. Dat zijn onze targets. Het weerbericht ziet er helemaal niet fraai uit: een frontale depressie zal gedurende de dag overtrekken en er zal weel wind staan. We namen een Squadronstart om 10.40 zonder uitstel. De wind stond zuidwest zodat we vlak bij de squadron aan de gele Alpha boei starten. Daarna volgde het meest ingewikkelde parcours ooit. Op en neer en links en rechts over de western solent. Francois nam de beslissing om te starten met een rif en Genua 3. Het bleek achteraf de juiste optie te zijn.  Er stond inderdaad veel wind : ctu 18 tot 20 knopen , het opkruisen tegen stroom op golven van 1m (the famous solent chop door wind tegen stroom) was bij momenten op de beesten af: iedereen in de railing druipnat. Christian ging af toe eens flink kopje onder als hij aan lei de spinakkerschoten moest leggen . Op de spirakken werd defensief de oude en kleine spi gezet, en maar goed ook. Het waaide op dat moment een stevige 28 knopen over dek en de Shamrock stoof vooruit met een 11 knopen. Bij een van de rakken moest er gegijpt worden om daarna over de andere boeg te reechen. Ik zag alle scheen van onze klasse die voor ons lagen daar in de problemen komen: uit het roer,spi out of controle, spi rond de stag; het was geen mooi zicht. Wijselijk werd er net op tijd bij ons beslist om te droppen en dat rak af te werken onder Genua. We lagen heel de dag vlak achter de rode salona 37 red zeppelin en hadden dus een vrij goed gevoel qua positie. Uiteindelijk bleken we tiende van de 33 te zijn. En gezien De white Knight of wessex  heeft een OCS en krijgt daardoor 39 punten aan zijn broek: sommigen hopen dus nog een plaatsje te kunnen schuiven in de ranking. Morgen nog een demonstratiewedstrijd (telt niet mee).Zondag doen we delivery terug met Christian,Samirah en mezelf en mogelijks nog Ottelien.

Geen opmerkingen: