Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zaterdag 14 juli 2012

16 JUNI CHARITY CUP 2012


Speciaal voor Raoul Van De Visse, de organisator van de Charity Cup werd de shamrock de laatste weken in versneld tempo afgewerkt om toch aan dit evenement te kunnen deelnemen. We geloofden er zelf eerlijk gezegd niet in dat de boot op tijd zou klaar zijn en daardoor hadden we ons onvoldoende gefocused op bemanning. Het gevolg was dat we tijdens de charity cup zwaar onderbemand waren en gezien er telkens veel wind stond 20-25 knopen, steeds moesten reven. Maar het was een goede test voor boot en mast en het deed ongelooflijk veel deugd om na 10 maanden terug te kunnen varen.










Zaterdag voeren we met Elien,Thomas,Karel,Christof van de Enigma , Wouter, Kim van Ian en mezelf.
 We namen een redelijke start en we zetten 1 rif en de genua 3. We hadden de boot goed onder controle maar we misten wat gewicht in de railing om de helling te verminderen waardoor we op een parcours met vooral bezeilde rakken niet veel konden klaar maken qua positie. Er was een kort downwind rak waar we ondanks 20-25 knopen toch de spi durfden te zetten. Alles was goed onder controle en het was leuk om de sham in deze omstandigheden toch te baas te kunnen. Tijdens het upwind gedeelte was het nek aan nek met de Xiffe maar daarna was er een lang bezeild rak van de zeelandbrug naar goes en daar liep de Xiffe spectaculair uit. Ice was met zijn Caferacer oppermachtig en won met vlag en wimpel ondanks 2x 2 man over boord; il faut le faire!

Zondag waren we helaas maar met zen 5; Elien,Karel,Kim,Wouter en mezelf. Veel te weinig voor de Shamrock en dan zeker met wind die was voorspeld: 20 -25 knopen met vlagen tot 28! Not my cup of tea! De boodschap was van mee te doen en de boel heel te houden; dat zou al een overwinning op zichzelf zijn.  We zetten eerst 1 rif en de genua 4 maar 10 min voor de start kwam er een serieuze windvlaag door die me de stuipen op het lijf joeg. je begrijpt het al: de schipper is een angsthaas. Ik maakte de fout van een 2e rif te willen steken 10 min voor de start en jawel hoor; terwijl we nog volop aan het sukkelen waren met het rif viel het startschot: Miljaar! Maar goed aan de eerste bovenboei lagen we al in 10 positie of zo en konden we voorzichtig een aantal kleinere boten oprapen. Natuurlijk zwakte wind wat af hetgeen op de bezeilde rakken voor ons de doodsteek betekende met het beperkte canvas dat we voeren. Op het downwindrak geen spi gezet gezien we onderbemand waren en op het aan de windse rak een lelijke windshift aan de zeelandbrug waardoor we  konden volgen maar niet konden opschuiven. Enfin , alles is heel gebleven maar we zijn die dag wel allerlaatste geindigd op de tabellen!  The only way is up!

De prachtige Foto's zijn van de hand van Anushka Martens , je prints en dergelijke bestellen  op ww.objectivo.nl






Geen opmerkingen: