Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zaterdag 14 juli 2012

vrijdag 29 juni: deltaweek dag 1: aanbrengrace: Volkerak sluis naar zierikzee

Bakstagen: Wim vds
Stuur: Thomas
Grootzeil: Pieter
Trim: Yves
Pit:Evy
Mast:Christof
Voordek: Elien

Voor het vierde jaar op rij was het de bedoeling dat we de volledige deltaweek zouden uitvaren; 10 dagen lang met soms 3 wedstrijden per dag. Het eerste jaar zijn we gewonnen in de ongemeten klasse, het tweede jaar wonnen we in ORC1 maar was er tijdens de week geen tegenstand, een pyrrus overwinning dus. Vorig jaar in 2011 werden we 2e na de yellow rose. Het systeem van de deltaweek voorziet dat de overall overwinning gaat naar de boot die de meeste dagoverwinningen heeft. Alleen de 5 beste resultaten tellen, de andere dagen mag je aftrekken. We wisten dat we kansloos waren tijdens de weekends dus moesten we dagoverwinningen sprokkelen tijdens de weekdagen omdat er dan minder tegenstanders zijn.  Op deze eerste wedstrijd deed de Out Of Office mee, een beneteau First 47.7 , een mooie en veel modernere boot dan onze oude Shamrock. Indien we aanspraak wilden maken op de eindoverwinning moesten we hem uitschakelen. Deze wedstrijd vertrekt zoals ieder jaar aan de volkeraksluis en gaat richting oosterschelde met finish aan de zeelandbrug. Klassiek staat de wind zuiwest, ook dit jaar dus. Eerst moet dus keten-mastgat worden opgekruist om dan bezeild naar kats te gaan , daar een boeironding en dan voor de wind naar de finish. Pieter was die dag meester-tackticus, en met succes! Thomas nam een  goede start, veel beter dan onze rechtstreekse concurrent de Out of Office. In het smalle keeten-mastgat kon er net over stuurboordboeg gevaren worden zonder te kuisen. we kozen er voor om een extra slagje te maken en onder de hogewal te gaan lopen; daar stond meer wind en we dachten dat de Out of office en de Rakker het niet zouden halen, zeker niet als eer een header zou komen. Wel, die header kwam er niet en de concurrenten haalden de bovenboei toch zonder extra slag , maar omdat zij scherper moesten varen verloren we gelukkig niet al te veel terrein op de Out Of office. Op het bezeilde stuk naar de keeten B haalden we de rakker in. Bij kats ging de spi er op en aan de finish hadden we maar 4.5 min achterstand op de OOO , dat zou moeten voldoende voor een eerste paaltje. Dat werd bevestigd op de prijsuitreiking met een eerste bekertje.  Het was een fantastische eerste dag: heerlijk gezeild!







Geen opmerkingen: