Over ons

Volg hier het wel en wee van het Shamrock Sailing Team !

Shamrock Sailing Team is een enthousiast zeilteam dat bestaat uit jonge gedreven mensen wier passie het wedstrijdzeilen is.

De 'Shamrock' is een 12.06 meter lange door Nils Jeppesen ( x - yachts ) ontworpen wedstrijdjacht.

De karakteristieke IOR rompvorm en het complexe tuig van deze racer dragen bij tot een uitdagend maar interessant zeilen.

Wij varen sinds 2008 wedstrijden op Belgische en Nederlandse wateren met de ' Shamrock' in de ORC/ IRC klasses.

weer vlissingen

zaterdag 14 juli 2012

27 Juni 2012 Twilight Wemeldinge

Opnieuw werd het dreamteam verzameld. Deze keer Yves Fotems aan het Roer en Wim de Backer op taktiek. Er was erg weinig wind bij de start. Yves nam een perfekte start en we lagen even aan kop van de twilight. De wind viel bijna weg. er waren 2 opties op het eerste aan de windse rak; ofwel onder de wal gaan varen uit de stoom met minder wind ofwel dieper in de stroom met meer wind. We lagen eigenlijk op de grens tussen deze beide gebieden en dat rendeerde; Aan de boven boei waren we 3e na Scud en Intention. Nadien pikte we wind wat op zodat er terug gezeild kon worden. we wisten onze positie te verdigen tegenover scud en intention maar natuurlijk kwamen lender en Cedo nulli nog over ons net al wide awake. het parcours werd ingekort en we werden 4e in de twilight: Leuk.

Geen opmerkingen: